Dansinriktningen vänder sig till elever med stort dansintresse och som tycker om att uppträda. Eleverna får bekanta sig med allt från klassisk balett och folkdans till salsa och hiphop. Syftet med dansundervisningen är att ge eleverna redskap att kunna uttrycka sig via dans och rörelse, utveckla kroppsspråket och höja sitt kroppsmedvetande.

Undervisning
I vår stora, ljusa danssal arbetar vi med styrka, smidighet, balans och koordination. Eleverna får lära sig att utföra olika danssteg och koreografier, både individuellt, i par och i grupp. I undervisningen ingår även rytmik, dansteori, danshistoria och kroppsmedvetenhet. Lågstadietiden ägnar vi åt introduktion i ämnet dans så att eleverna får en god inblick i olika dansstilar.

Kursplan
Eleverna får skapa och arbeta med egna koreografier och improvisation. En viktig del av utbildningen är repetitioner inför föreställningar, där även fördjupning i kostym och scensmink ingår. På skolan har vi specialanpassade lokaler och en erfaren ansvarig pedagog som både är aktiv dansare och koreograf.

Praktisk tillämpning
Våra danselever gör regelbundna studiebesök på Dansens Hus, Operan och Dansmuseet. De deltar också i internationella och nationella festivaler, danstävlingar och inte minst i skolans rika konsertverksamhet.

...
...

Välkommen att ringa eller maila och boka en visning inför skolvalet