Idrott

Idrottsinriktningen vänder sig till elever med ett stort intresse för sport och som tycker om att röra på sig. Eleverna får bekanta sig med allt från bollsporter och gymnastik till friidrott och olika tävlingar. Syftet med undervisningen i idrott är att ge eleverna kunskap, möjlighet att träna och höja sitt kroppsmedvetande.

Undervisning

I vår stora idrottssal arbetar vi med de motoriska grundformerna, styrka, balans och koordination. Eleverna får lära sig att behärska och utöva olika idrotter och träning, både individuellt, i par och i grupp.

Kursplan

Undervisningen ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och ett intresse för att vara fysiskt aktiva. Genom undervisningen kommer eleverna få prova på många olika slags aktiviteter. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla sina kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet.

Praktisk tillämpning

Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

-        Röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang.

-        Planera, praktiskt genomföra, värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt för hälsa, rörelse och livsstil.

-        Genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer.

-        Förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.

 

...
...

Välkommen att ringa eller maila och boka en visning inför skolvalet